top of page

HANDLETTEREN 

Karin Luttenberg – Handlettering doe je zo Paperback 96 blz.

€ 14.00

Handlettering is hot! Geen simpele notitie op een stukje papier, maar een echt ambacht. Met dit handboek van illustratrice en graficus Karin Luttenberg kan iedereen snel zelf aan de slag. Ben je fan van al die mooie plaatjes op instagram en pinterest maar weet je niet hoe je moet beginnen? Met dit boek lukt het wel! Duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, trucjes, heel veel inspiratie en kleine projecten om direct mee te beginnen.  

Miriam de Bondt – Handletters : originele letters zelf maken Paperback 2016 € 13.95

Handletters - Originele letters zelf maken.

Handletters zijn terug van nooit helemaal weggeweest en hipper dan ooit! Opmerkelijk in een tijdperk waarin bijna alles digitaal gaat. Een belangrijk aspect van handletteren is dan ook dat het goed is voor het menselijke denkproces en ook nog eens ontspannend werkt. Het is een effectieve manier om onze creatieve impulsen vrij baan te geven. En het is makkelijker dan je denkt! In dit boek helpt Miriam de Bondt je met handige tips en voorbeelden om creatief bezig te zijn met het schrijven van handletters. Maak je eigen persoonlijke uitnodiging of menukaart, beschilder servies, schrijf op de muur of op een tegeltje. Er is zo veel mogelijk! Voor de één is het heel simpel, voor de ander een ware uitdaging! Maar voor iedereen is het mogelijk originele handletters te maken. Kortom: we wensen je heel veel plezier en voldoening om je fantasie en creativiteit devrije loop te laten! Je kunt het! 

Shauna Lynn Panczyszyn; Julie Manwaring; Laura Lavender; Gabri Joy Kirkendall – Creatief handletteren & meer. BBNC uitg. 2016 paperback € 15.00

Maak prachtige, met de hand geschreven kunst en objecten met Creatief handletteren en meer. Dit fraaie boek staat vol creatieve voorbeelden, leuke oefeningen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Je ontdekt hoe je woorden en letters door middel van hedendaagse kalligrafie en verluchting, illustratie en schrijven met krijt verandert in adembenemende projecten die je kunt gebruiken als cadeaus, woningdecoratie en meer.

Je leert onder meer hoe je krullen en versieringen, handgeschreven letters op doek, een krijtbord en decoratief aardewerk kunt maken en hoe je je werk kunt digitaliseren om uit te printen! De auteurs van Creatief handletteren en meer geven je heel veel inspiratie en kunstenaarstips om je te motiveren en onderwijzen tijdens je ontdekkingstocht in de wereld van handlettering. Oefenpagina's bieden je bovendien de mogelijkheid je eigen stijl te ontwikkelen.

Jan Pickett – Decoratief letteren – Forte Uitg. 2016 Paperback € 19.95

Welkom in de wereld van het letteren: schrijven, tekenen, decoreren en kleuren. Letteren is een mooie combinatie van kalligrafie en handgetekende letters, die op veel manieren toegepast kan worden. Door traditionele technieken en eigentijdse stijlen samen te voegen ontstaan mooie nieuwe ontwerpen waarmee kaarten, boekomslagen, schilderijen en uithangborden gemaakt kunnen worden In het boek behandelt Jan het gebruik van de verschillende teken en schildermaterialen en de belangrijkste technieken. Ze geeft 8 verschillende alfabetten met de traditionele kalligrafietechnieken. Vervolgens laat ze zien hoe de lezer letters kan tekenen uit de vrije hand en dit als basis kan gebruiken voor decoraties, eigen ontwerpen en toepassingen.

Het boek behandelt zo alle aspecten van decoratief letteren, geschikt voor beginners, ervaren kalligrafen en iedereen die geïnteresseerd is in de magie van het alfabet als beeld.

Lee Suttey – Handletter workshop BBNC Uitgevers 2016 Paperback € 15.00

In 'Handletterworkshop' vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen hand-getekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina,s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te cree¨ren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, t-shirts of zelfs tatoeages, Handletterworkshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen. -Veel achtergrondinfo over de geschiedenis en herkomst van belettering als inspiratie voor je eigen werk. -Een perfecte balans tussen instructiepagina s en witruimte om te oefenen. -Landscape formaat geeft volop ruim

bottom of page