top of page

 Eleanor Winters _ Paris / Auschwitz: Remembering the Children / A la Mémoire des Enfants Déportés by 2019. 104pp. 10"x 10". € 39.50

Deze verzameling van 40 kalligrafische schilderijen door Eleanor Winters is gewijd aan de herinnering aan meer dan 6000 Joodse kinderen, die vanuit Parijs warden gedeporteerd en door de Nazi’s tijdens de Holocaust werden vermoord in concentratiekampen. De meesten in Auschwitz in bezet Polen.

De kunstwerken, geselecteerd uit een serie van 200 zijn gemaakt met inkt, gouache, olieverf & acryl en oli-pastels met kalligrafische teksten, gebaseerd op de plaquettes die door heel Parijs werden geïnstalleerd met het doel deze jonge slachtoffers niet te vergeten.

De teksten worden weergegeven met een Engelse vertaling 


**********************************************************************************************************************

Thomas Ingmire – Codice 2 : Calligraphic Visual Communication Research

John Neal 2021 – 70 pages paperback prijs    € 32.50


Dit is het lang verwachte vervolg op Thomas Ingmire’s onderzoek naar lettervormen als middel voor artistieke expressie. Hij wil weten hoe kalligrafische lettervormen een groter doel kunnen dienen dan alleen maar het attractiever maken van de betekenis van de tekst.

Op dit punt is een letter niet langer een letter. Wat zijn de essentiële elementen van een lettervorm en kunnen die elementen nieuwe ideeën , ritme en vorm verstoren of ondermijnen zonder letterlijk gelezen te worden ? Het is moeilijk genoeg om letters te leren maken en beheersen in de traditionele wijze zonder dan gevraagd te worden om alles los te laten en wat je geleerd het te vergeten. Maar dit is precies wat Thomas vraagt van zichzelf en van ons. Het boek heeft 4 delen: Naar hedendaagse kalligrafie en weg van alleen leesbaarheid, ; Thomas Ingmire + 2013 Observaties over de aard van kalligrafie en betekenis tijdens zijn workshops in Japan ; Onschuldige letters, die op zich staan – een dialoog tussen Thomas Ingmire en Tom Greensfelder ; and Lettering as drawing – a workshop


*********************************************************************************************************************** 

Ben van Spanje  - Handboekbinden – Basistechnieken

Nearchus Uit. Gebonden 83 p.   € 17.50 


Boekbinden is een eeuwenoud ambacht dat vraagt om technische vaardigheid en ruimte geeft aan kunstzinnige invulling. Het is ook een heerlijke hobby waarin je je vaardigheden geleidelijk ontwikkelt en steeds beter in staat zult zijn om unieke dingen te maken.

Met deze uitgave leer je de eerste beginselen en maak je kennis met materialen, gereedschap en enkele technieken. Aan de hand van korte beschrijvingen en verduidelijkende afbeeldingen begin je met een eenvoudig aantekenboekje en bind je ook je eerste echte boek!


Goddijn, Peter - Westerse boekbind-technieken van de Middeleeuwen tot heden De Buitenkant 2006 gebonden - 264 blz. van € 40.— nu € 25.00 

Een handleiding tot het maken van boekmodellen Het boek is voorzien van honderden zeer verhelderende illustraties, die bijna altijd op de bladzijde staan van de relevante tekst, hetgeen veel frusterend geblader voorkomt. Het besluit met een index op alle beschreven technieken.

Paffenholz, Petra -

Buchbinden im japanischen Stil

Select :Anleitungen und Inspirationen für dekorative Einbände und Bindungen

Haupt Verlag 2019 Gebonden 224 blz. € 35.00

Buchbinden im japanischen Stil: das umfassende Einstiegsbuch in die grundlegenden Techniken.

Dekorative Bucheinbände und Bindungen: von der Schildkrötenpanzerbindung bis zu Suminagashi-Buntpapieren. Viel Hintergrundwissen über japanische Buch- und Papierkultur. Japan ist bekannt für seine exquisite Kunstfertigkeit, und diese offenbart sich auch im Bereich des Buchbindens.

Heinz, Alexander

Faltpolyeder

Papierfalten zwischen Kunst und Geometrie

Haupt Verlag 2019 - Gebonden 192 blz. € 39.90

Papierdesign trifft Geometrie: Papierhandwerk auf höchstem Niveau.

Anschaulich erklärt und mit zahlreichen Anleitungen zum Nachbauen.

Für Designer, Architekten und alle Fans der Bücher von Paul Jackson und Hedi Kyle.

Auch wenn uns Sportartikel-Hersteller ihren neuesten Fußball medienwirksam als Eigenkreation präsentieren: Die Ballform beruht auf einem klassischen Polyeder. Ein Polyeder – auf Deutsch «Vielflach» – ist ein räumliches Gebilde, das ausschließlich von geraden Flächen begrenzt wird, beispielsweise ein Würfel.

Alexander Heinz zeigt in seinem Buch, wie alle regulären und halbregulären Polyeder aus Papier gefaltet werden können. Jedes Polyeder wird Schritt für Schritt von der Grundfläche über das Modul bis zum fertigen Modell vorgestellt.

Durch die Verwendung von unterschiedlich farbigen Papieren und klaren Grafiken sind die Faltanleitungen gut nachvollziehbar.

Müller, Michaela - Stoff trifft Papier

Select : Textile Bücher und andere Verbindungen

Haupt Verlag 2019 - 192 blz. € 39.90

Stoff trifft Papier: das Anleitungsbuch für textile Buchgestaltung.

Projekte und Techniken werden präzise erläutert und geben Inspirationen für eigene Entwürfe.

Nach Müllerin Art: das neue Buch der Autorin von «Bunte Bücher».

Stoff und Papier sind verschiedene Materialien, scheinbare Gegensätze und doch so ähnlich. Dieses Buch bringt beide Welten zusammen: Die Autorin stellt unterschiedliche Möglichkeiten der Verbindung von Stoff und Papier vor, zum Beispiel ein Stiftemäppchen aus Schnittmusterpapier, gewebte Papierpostkarten oder Bücher mit einem Patchworkeinband.

Denise Lach and others - Calligraphy & Lettering (Maker’s Guide; Victoria and Albert Museum) A Maker's Guide

From Gothic script to brush lettering: fifteen calligraphy projects inspired by the V&A's collections

Thames & Hudson -Pb. 2019 € 22.50

Bedoeld voor iedereen, die meer over de groeiende populariteit van kalligrafie en letters wil weten.

De praktische inleiding laat prachtige voorbeelden zien uit de V & A collectie en zal de lezers een nieuw begrip en waardering voor lettervormen bijbrengen. Vijftien mooie stap-voor-stap projecten, die als uitgangspunt een verschillende techniek of traditie hebben. Gedetailleerde instructies leiden de lezer door belangrijke klassieke stijlen zoals Gotisch & Italic schrift en vervolgens meer vintage-geïnspireerde reclameschrift en schoolbord ontwerp en zelfs naar de elegante wereld van de verluchting.

Artmann . Kreuzer . Wunderlich

„Subkutan“, Katalog, 48 blz. € 17.50

De kunstenaarsgroep NEO3, die bestaat uit Sigrid Artmann, Ute Kreuzer en Andrea Wunderlich toont met de kalligrafie tentoonstelling “SUBKUTAN” hun actuele werk in de foyer van het Landratsames in Bayreuth

Sophie Verbeek – Musical Calligraphy Calligraphie musicale Blurb 2019 – pap. 48 blz. € 29.50

Dit boek is het resultaat van artistiek onderzoek, dat door Sophie gedurende een aantal jaren werd uitgevoerd.

Het laat de band zien die bestaat tussen muziek, Kalligrafie, emotie en therapie.

Tom Hollander & Cindy Hollander - Introduction to Bookbinding & Custom Cases: A Project Approach for Learning Traditional Methods

Schiffer 2019 Gebonden 208 blz. € 39.50

De hoge kwaliteit van het traditionele boekbinden is algemeen bekend en hoewel stageplaatsen tegenwoordig moeilijk te vinden zijn zal deze stap-voor-stap handleiding door ervaren boekbinders de een na beste mogelijkheid zijn.

De auteurs tonen de belangrijke basis technieken en tussenfase vaardigheden. Zij begeleiden de lezer door vijf projecten. Gedetailleerde instructies en foto’s helpen je daarbij. Het boek behandelt de een-katern-binding, de platte rug binding, rond-gezette rug,, de constructie van hoezen en scharnierende dozen voor de bescherming van het boek. Het helpt je om je eigen boek te maken en een uitgebreide woordenlijst, waarin de boekbind-termen woorden verklaard en afbeeldingen van een aantal door de auteurs gemaakte boeken zorgen voor de nodige inspiratie

Dominique Ehrhard & Anne-Florence Lemasson

Muséum pop up : une visite au jardin des plantes de paris

En coédition avec le Muséum National d’Histoire Naturelle

Ed. Les Grandes Personnes 2019 – 30 blz. € 24.50

In 1626 werd in opdracht van Lodewijk XIII, de koninklijke tuin met geneeskrachtige planten die het Nationaal Museum of Natural History zal worden in 1793 aangelegd. Al bijna 400 jaar is het museum gewijd aan de natuur en zijn relatie met de mens.

Dit boek is een eerbetoon aan deze instelling, met name aan de schatten die daar worden bewaard. De stenen en mineralen afdeling, ede fossielen, vogels, vlinders en het nationale herbarium. Alle tekeningen komen uit de originele verzameling van het museum. Elk deel wordt op een dubbele pagina vergezeld door documentaire teksten

Al het talent van Dominique Ehrhard komt tot uitdrukking in dit boek, zowel poëtisch als educatief. Museum Pop-up illustreert de rijkdom van deze collecties.

Bookforms : A complete guide to designing and crafting hand-bound books

Center for Book Arts. Contributions by:A.Cordeiro,C.Lombardi, Sarah Smith& Elizabeth Sheehan

Geb,176 Pages Rockport Publishers

€ 29.50

Samengesteld door de docenten van “The Center of Book Arts” is dit boek een uitgebreide handleiding voor het vervaardigen van met de handgemaakte boeken met een focus op functionaliteit en ontwerp. “Bookforms” presenteert alle instructies, die je nodig hebt om een reeks historische bindtechnieken van over de hele wereld te creëren. De auteurs onderzoeken de functionele basis van elke structuur, verklaren hun toepasbaarheid voor diverse doeleinden en bieden projecten voor het maken van essentiële structuren voor elke bindtechniek .“Bookforms” pakt een ruime verscheidenheid projecten aan voor alle niveaus boekbinders. Van alles komt voorbij. Van genaaide blanco boeken en traditionele westerse codex boek vormen tot scrapboeken en albums, Aziatische bindingen, ongebruikelijke structuren en verfraaiingen. 

Pjilippe Ug - COROLLES

Editions Grandes Personnes 2018 - 14 PAGES

€ 22.00

Des fleurs dans tous leurs états, telle est la jolie promesse de ce nouvel ouvrage imaginé par le talentueux Philippe UG qui n’en finit pas de nous émerveiller.

À travers six doubles pages de pop-up, c’est un véritable hommage aux fleurs, au printemps et à la beauté de la nature dans tout ce qu’elle a de plus étonnant que nous offre ce nouveau chef-d’œuvre d’ingénierie papier.

Philippe UG est ingénieur papier et sérigraphe. Il est l’auteur de nombreux livres pour la jeunesse dont Drôle d’oiseau, Le Jardin des papillons et Le Petit Peuple du sol.

9 JOUETS D’ARTISTES - DOMINIQUE EHRHARDt

Grandes Personnes 2018 - 24 pages € 28.50

Après nous avoir fait découvrir le design avec 10 Chaises et l’architecture avec 5 Maisons, Dominique Ehrhard poursuit son exploration du monde de l’art en nous livrant un délicieux pop-up, déployant en papier découpé 9 jouets inventés par des artistes du xxe siècle.

L ONDRES POP UP - DOMINIQUE EHRHARDANNE-FLORENCE LEMASSONTOUT PUBLIC 30 PAGES Les Grandes Personnes 2018 € 18,50

Palace, Westminster Palace, London Eye, la Tate Modern, Saint Paul’s Cathedral, The Shard, Tower Bridge ; les monuments les plus emblématiques de Londres se déploient en sept pop-ups et nous livrent toutes leurs richesses sur des doubles pages documentaires nous plongeant au cœur d’anecdotes méconnues.

BÉATRICE CORON- FORT EXTRAVAGANT 6 PAGES ANIMÉES € 24,50

Editions Les Grandes Personnes

Après Excentric City, Béatrice Coron nous plonge dans le Moyen Âge, au gré de scènes de la vie quotidienne, dans les dépendances, au château, dans un fort. Inspirée par les tableaux de grands maîtres de la peinture comme Pieter Brueghel l’ancien, ou les Manuscrits des rois de France, l’artiste, cutter à la main, restitue tout un univers, en papier découpé, fourmillant de détails sur trois grandes doubles pages.

Dominique Ehrhard - 10 chaises Pop-Up -Les Grandes Personnes 2016 -28 blz. – gebonden € 24.50

There are 12 different techniques: Twisting narrow strips to make ‘paper string’, Weaving strips, Layering, Coiling, Tearing, Bending, Incising and Lifting, Crumpling, Pleating, Cutting Pleats, Stippling and using Translucent Surfaces. Each is beautifully illustrated with creative examples, first made in white paper and then in papers of different colours, weights and textures. Finally, inspirational photographs show the techniques applied by designers to clothing, furniture, jewellery and homewares, as well as artworks.

bottom of page